Skip to main content.

 

Navigation: Inici > coment > 166

El QMAV al I Concurs de Composició de Música de Concert per a Dolçaina

El Verger segueix aprofitant la sort de comptar amb una entitat com l'Espai de Música Jove 'López Cabrera' i la tasca que aquesta realitza per l'ensenyament i la difusió de la cultura musical capitanejats per el catedràtic de dolçaina Pasqual Salort, presentant una nova iniciativa que organitza l'escola de música en col·laboració amb l'ajuntament, la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabalaters: el Primer Concurs de Composició de Música de Concert per a dolçaina solista i petits ensembles. Una nova convocatòria bianual que s'alternarà cada any amb la del Concurs de Composició de Música Festera que porta ja tres edicions.

El nou Concurs de Composició de Música de Concert per a dolçaina solista i petits ensembles pretén contribuir a la creació d'un nou repertori per a dolçaina solista. Les peces presentades seran escrites per a dolçaina, tabal i Quintet de Metalls.  El resultat del concurs i el concert serà per al 18 desembre i ahí estarà el Quintet de Metalls AlVent com a grup elegit per interpretar les peces finalistes, a més de complementar l'esdeveniment amb altres obres importants dins del món concertístic per a dolçaina, com és la "Balada" de J. Gericó o "El Petit Heroi" de F. Ferrando, a més d'altres peces inèdites de J. R. Pascual Vilaplana i alguna sorpresa més.

I és que aquesta és la principal contribució d'aquest concurs que el fa únic i diferent. La resta d'iniciatives semblants busquen crear un repertori per a colles de dolçaina, pero no per a dolçainer solista. 

 

Publicat el 18 de September de 2021 per ferran
Cap comentari, de moment.