Skip to main content.

 

Navigation: Inici > coment > 127

València v.s. Amèrica

Entre el 1906 i el 1920, prop de 15.000 valencians, sobretot de la Marina Alta i la Safor, van decidir emigrar al Canadà i als Estats Units. Fugien de la misèria i dels abusos. I per buscar el pa i el futur que ací no tenien no els va importar travessar l'Atlàntic i arribar a uns països de llengua estranya i cultura diferent. Molts van aconseguir el seu objectiu i quan van tornar, ho feien amb els diners suficients per comprar una casa i les terres que necessitaven per a sentir-se més lliures. Molts altres, però, es van topar el 1921, acabats d'arribar, contra una crisi econòmica que els va deixar sense faena, els va fer patir fam i els va obligar a tornar a casa sense un duro en la butxaca. Eixe és el contigut de llibres com "Valencians a Nova York" o documentals com "Cap a la terra promesa" o "Adeu, Amèrica" d'InfoTV dirigits per Juli Esteve i també serà el fil conductor del proper concert del QMAV a Guardamar de la Safor el dia 27 de desembre al saló d'actes de l'Ajuntament a les 20 h.

El programa estarà integrat primer per una sèrie de peces tradicionals valencianes tals com la "Malaguenya de Barxeta" o "L'U de Carcaixent" i acabarem amb la "Suite Americana" d'Enrique Crespo, "West Side Story" de Leonard Berstein i una peça del X. XXI, "Four Sketches" d'Anthony Plog.

També comença la segona temporada de l'absència de Ximo Tur i, després d'un any amb Felipe Fuertes com a substitut, hem decidit cobrir la plaça amb Sergi Miñana, el qual s'estrenarà amb este programa. Per a nosaltres és un autèntic plaer contar amb un trombonista com Sergi.

 

Publicat el 14 de desembre de 2014 per ferran
#1 enviat el 28 de desembre de 2014 per ferran

Debut del nou trombonista del quintet* Sergi Miñana en un programa carregat de responsabilitats a més de la necessària afinació global en un grup de xicotetes dimensions com és un quintet de metalls, em referisc als solos de l'U de Carcaixent, de la Bossa de la Suite Americana o el del Son de México per no parlar del Vals Peruano (brodat), a les pinzellades en West Side Story, la rítmica de Four Sketches de Plog o les melodies a l'uníson amb la trompa del Killer Tango. Sergi va estar al nivell i de vegades per sobre.

Benvingut, tot un plaer!

* al menys durant el 2015 o.. ja es veurà

#2 enviat el 28 de desembre de 2014 per Marc

Benvingut Sergi!

Ja et coneixia d'abans i sabia la categoriaque tens, però no deixes de sorpendrem.

Un crack!

Envia el teu comentari!